Luni, 10 iul 2023

”ASTRA Poetic 2023. Travelers” aduce nouă poeți la ASTRA Rock Festival

Început anul trecut, cu prilejul primei ediții ASTRA Rock Festival, ”ASTRA Poetic” își propune să cultive gustul pentru lectură, completând experiența de vizitare a expoziției în aer liber și creând conexiuni între spații fizice și mentale, între oameni și obiecte, între generații și categorii sociale.

Locul ales pentru expoziție este Podul acoperit de la Gura Râului și spațiul învecinat, completat anul acesta pe aleea de lemn din zăvoi. Ideea de anul trecut, ”Escape Bridge”, este continuată armonios de tema acestui an, ”Travelers”. Călătorii sunt poeții, însă și vizitatorii, cei care trec podul. Traversarea devine astfel nu doar o pendulare între Crângul din Apuseni sau Aleea Pivelor, între casele de lemn și calea de lumină dintre apă și munte, ci și un periplu prin țările lumii.

Ediția de anul acesta are loc în timpul ASTRA Rock Festival și integrează nouă poeți contemporani într-un excurs expozițional conturat în jurul ideii de călătorie, văzută atât ca experiență propriu-zisă, cât și ca metaforă.

Vor susține recitaluri poeții Claudiu Komartin, Dan Coman, Anastasia Gavrilovici, Teodora Coman, Radu Vancu, Rita Chirian, Marin Mălaicu-Hondrari, Simona Sigartău și Andrei Zbârnea. Ilustrațiile sunt realizate de Andrea Bernath, iar instalațiile textile de Anamaria Șut și Iulia Teodorescu.
Cu acest prilej va fi lansată și ”Antologia ASTRA Poetic”, ce reunește textele care au stat la baza conceptului expozițional.

”ASTRA Poetic” este organizat de Muzeul ASTRA, prin serviciul Editura ASTRA Museum & Revista Transilvania.

Înapoi