Miercuri, 12 iul 2023

Therapy? și alte nume noi pe afișul ASTRA Rock Festival 2023!

Headlinerii nord-irlandezi Therapy?, alături de om la lună, Fără Zahăr, Țapinarii și Doosmday Astronaut sunt noile nume din lineup-ul celei de-a doua ediții a festivalului ASTRA Rock, care va avea loc între 11 și 13 august 2023 la Muzeul în Aer Liber ASTRA din Sibiu.
Acestea se alătură celorlalte trupe deja anunțate – Ugly Kid Joe, Vița de Vie și Niște Băieți. În perioada imediat următoare lineup-ul va fi completat cu încă un headliner internațional, plus alte câteva trupe românești.

Therapy? e una dintre cele mai iubite și prolifice trupe de rock alternativ din Regatul Unit, cu o carieră de succes de peste 30 de ani, timp în care au lansat 16 albume de studio. Laureat cu Discul de Aur și vândut în peste 1 milion de exemplare , albumul ”Troublegum” (1994) i-a propulsat pe nord-irlandezi în topuri și i-a făcut cunoscuți în întreaga lume cu hituri precum ”Screamager”, ”Nowhere” sau ”Trigger Inside”. Succesul comercial a continuat și cu următorul material discografic, ”Infernal Love” (1995), premiat cu aur în Belgia și argint în UK, iar single-urile ”Stories” și ”Diane” au consolidat locul Therapy? în prima ligă a rockului alternativ la nivel mondial. Formația a continuat să concerteze la cele mai mari festivaluri, câștigând o aură legendară și un statut de trupă-cult care s-a perpetuat și în rândul noilor generații.
În urmă cu doar 2 luni, Therapy? a lansat cel de-al 16-lea album, ”Hard Cold Fire”, iar în toamnă va porni într-un turneu de promovare a acestuia.
Până atunci, Therapy? vine la Sibiu și concertează la ASTRA Rock, unde va demonstra live încă o dată că își merită cu prisosință locul în galeria marilor nume de pe scena muzicală a ultimilor 30 de ani.

om la lună a început în 2018 ca proiect de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite. Având la activ 2 albume și zeci de concerte, inclusiv la Electric Castle sau TIFF, om la lună a devenit una dintre cele mai populare și iubite trupe de rock alternativ/indie rock din România, cu numeroase show-uri sold out și cu o comunitate de fani devotați în toată țara.

Fără Zahăr este o trupă plină de umor, abordând mai multe genuri muzicale (de la folk, hip-hop, funk la punk rock și uneori metal) pe versuri comice, de satiră socială, cu teme inspirate din viața satului. După 20 ani, 4 albume de studio şi multe sute de concerte susţinute în întreaga ţară, băieții de la Fără Zahăr sunt la fel de energici şi hâtri și abia aşteaptă întâlnirea cu frumosul public de ASTRA Rock.

Formația vocal-instrumentală de două voci și o chitară Țapinarii a dat lovitura în 2001, cu piesa „Sunt fericit”. Trupa declară că vine la ASTRA Rock „cu un concert rupt din viața reală: versuri sincere despre căsătorie, amante, copilărie, parenting, divorț, criza de 40, pițipoance, libertate, fericire. Țapinarii se adresează tuturor, indiferent de starea civilă!”.

Doomsday Astronaut e o formație de progressive metal instrumental din Sibiu. Înființată în urmă cu doar un an, trupa a avut un debut fulminant, câștigând Marele Premiul la festivalul Posada Rock în 2022, iar anul acesta Waqas Ahmed, liderul formației, a fost declarat cel mai bun chitarist la concursul Constelații Rock. Doomsday Astronaut intenționează să lanseze un album în septembrie, iar recitalul de la ASTRA Rock e un bun prilej pentru o întâlnire cu fanii concitadini.

Vă reamintim că, în plus față de prima ediție, anul acesta festivalul va avea o a doua scenă, situată în Târgul de Țară, dedicată unor prestații artistice care vor alterna cu recitalurile de la scena mare de pe lac.

Mai mult, componenta muzicală va fi completată de evenimente conexe consistente, precum ateliere interactive, recitaluri de poezie și surprize gastronomice, care vor face din ASTRA Rock cel mai complex festival organizat de un muzeu din România.

În prezent, mai sunt disponibile doar câteva dintre cele 500 de abonamente presale pentru cele trei zile de festival la prețul de 200 de lei, care pot fi cumpărate pe iabilet.ro - www.iabilet.ro/bilete-astra-rock-2023-86831. Ulterior, ele pot fi achiziționate la prețul de 250 de lei / abonament. În perioada festivalului vor fi disponibile și bilete de o zi.
La toate prețurile acestea se adaugă comisionul de ticketing.
Abonații Muzeului ASTRA beneficiază de un număr limitat de abonamente la preț redus, achiziționate de la sediul instituției.

Abonamentele și biletele la festival asigură și accesul la muzeu, precum și la multiplele activități conexe organizate de acesta în weekendul 11-13 august, cu ocazia sărbătorii Sfintei Marii.

Festivalul ASTRA Rock este organizat de Asociația Rock Culture și Muzeul ASTRA, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Mai multe informații despre muzeu pot fi accesate la muzeulastra.ro/colectii/muzeul-in-aer-liber.
Site-ul oficial al festivalului ASTRA Rock - www.astrarock.ro.
Pagina oficială de Facebook a festivalului ASTRA Rock - www.facebook.com/astrarock.ro.

Galerie de imagini

Înapoi