ASTRA Rock 2022 > Line-up

Programul festivalului:

Vineri, 12 august
19:00 – Dora Gaitanovici
20:30 – Luna Amară
22:30 – The Motans

Sâmbătă, 13 august
19:00 – I‘m the Trip
20:30 – Coma
22:30 – Guano Apes

Duminică, 14 august
19:00 – Revolver
20:30 – Iarba Fiarelor
22:00 – Dirty Shirt & Transylvanian FolkCore Orchestra

 

Cap de afiș al primei ediții sunt germanii de la Guano Apes, cunoscuți pentru hituri precum ”Open Your Eyes” și ”Lords of the Boards”, cel din urmă fiind, de 25 de ani, un adevărat imn al snowboard-erilor din lumea întreagă. Primul lor album, ”Proud Like a God”, s-a vândut în peste un milion de exemplare și a rezistat în topuri mai bine de un an, fiind unul dintre cele mai de succes debuturi discografice din toate timpurile. Au urmat turnee internaționale, cu show-uri pe stadioane, la festivaluri mari și în săli de concerte importante, unde amestecul de riffuri de chitară, hip hop și melodic rap-ul vocalistei Sandra Nasić au încântat și energizat milioane de fani. După trei albume de top și mii de recitaluri, trupa revine cu forțe proaspete pe scenă, locul unde se simte cel mai aproape de fani. Înaintea turneului european programat în această toamnă, Guano Apes vor cânta la ASTRA Rock în seara de sâmbătă, 13 august.

Pe lângă Guano Apes, la prima ediție a festivalului ASTRA Rock vor urca pe scena din Dumbrava Sibiului câteva dintre cele mai cunoscute, dar și mai promițătoare trupe românești, acoperind o varietate de genuri: Dirty Shirt & Transylvanian FolkCore Orchestra, The Motans, Coma, Luna Amară, Iarba Fiarelor, Dora Gaitanovici, I‘m the Trip și Revolver.

Dirty Shirt sunt văzuți ca una dintre cele mai originale și de succes formații din Estul Europei, combinând sound-ul hardcore metal modern cu influențele din muzica tradițională din această parte a continentului. Înaintea recitalului de la ASTRA Rock, Dirty Shirt vor cânta în fața a câteva sute de mii de persoane la Pol’and’Rock, asta după prestația de la Hellfest, două dintre cele mai mari festivaluri din Europa. La Sibiu, rockerii vor fi însoțiți pe scenă de Transylvanian FolkCore Orchestra.

The Motans este un artist recunoscut pentru piesele care au devenit hituri încă de la primele ore după lansare. Proiectul a început în 2016, când a debutat cu „Versus”, o piesă care a cucerit imediat inimile publicului, devenind un adevărat fenomen muzical. Cu cele peste 256 de milioane de vizualizări pe canalul sau de YouTube, alături de colaborări de marcă (Inna, Delia, Irina Rimes), The Motans demonstrează că este un artist complet.

Coma este un alt nume foarte cunoscut publicului autohton, activând de peste două decenii, timp în care au devenit una dintre cele mai iubite trupe de rock alternativ din România cu piese precum „Bruce Lee vs. Vandam”, „Cântă-mi povestea”, „Chip” sau „Document”.

Luna Amară cântă de aproape 20 de ani sincer și fără ocolișuri. Cu un portofoliu live impresionant și o abordare proprie a muzicii rock, cu influențe inclusiv din spectrul metalic și progresiv, Luna Amară continuă să fie relevanți prin arta lor cu mesaj, implicarea socială, profunzimea versurilor și pasiunea cu care se urcă pe scenă de fiecare dată.

Iarba Fiarelor este o trupă de muzică neaoșă din Transilvania (Transylvanian Ritual Folk). Trupa folosește în mod neconvențional chitara, bass-ul și tobele, instrumente care îmbină acorduri tradiționale și elementele de percuție cu sunete din lumea înconjurătoare pentru a reda atmosfera fiecărei compoziții muzicale.

Dora Gaitanovici este pentru mulți revelația muzicală românească a acestui an, după ce s-a prezentat în fața publicului larg la Eurovision.  Tânăra compune și produce ceea ce cântă alături de colegii de trupă, într-un proiect muzical îndrăzneț și original.

I‘m the Trip s-a format acum 10 ani din dorința de a completa scena muzicală sibiană cu elemente de rock nou, rezultând un gen muzical alternativ a cărui influențe principale vin din rockul anilor ’90, psychedelic, blues, alternative rock, hardcore punk și surf rock.

Revolver este o formație din Sibiu alcătuită din 5 prieteni, cu vârstele între 15 și 17 ani, care și-au petrecut toată copilăria împreună și pe care pasiunea pentru rock i-a unit în 2015 într-o trupă. Adolescenții au deja la activ un album și recitaluri la festivaluri importante.

Galerie de imagini