Astra Rock 2023 > Info

ASTRA Rock Festival 2023 se va desfășura în perioada 11 și 13 august 2023 în spațiul Muzeului în Aer Liber ASTRA din Sibiu.

 

După succesul fulminant confirmat de cei peste 7.000 de spectatori ai primei ediții organizate în 2022, ASTRA Rock merge mai departe la Sibiu și anul acesta, adresându-se atât fanilor muzicii de calitate, cât și amatorilor de activități distractive și educative în aer liber împreună cu familia. Festivalul se desfășoară în interiorul celui mai mare muzeu open-air de pe continent, și, în același timp, al celei mai importante instituții etnografice din România. Muzeul în Aer Liber ASTRA este amplasat în rezervația naturală Dumbrava Sibiului, într-o zonă fermecătoare, în care natura și tradiția se îmbină într-o combinație unică.

Și pentru că ASTRA Rock se află într-o ascensiune continuă, atât ca lineup, cât și ca producție, anul acesta festivalul va avea o a doua scenă, situată în Târgul de Țară, dedicată unor prestații artistice care vor avea loc în pauzele dintre recitalurile de la scena mare de pe lac.

Pentru ediția din acest an, oferta culturală din timpul zilei va completa componenta artistică, publicul având acces la atelierele interactive organizate de specialiștii Muzeului ASTRA, care vor viza tranziția verde și modul în care un muzeu poate fi furnizor în această direcție, recuperând valori patrimoniale materiale și imateriale din trecut și adaptându-le la provocările secolului XXI, pentru a deveni rețete de succes, simplu de aplicat cu efecte imediate. Vor fi prezenți peste 200 de actanți, meșteri, muzeografi, educatori muzeali și, în premieră, conservatori și restauratori care vor comunica și curatoria minunăția ruralității din România. Un număr de muzee invitate vor prezenta un program atipic, plin de surprize, prin care vor arăta de ce sunt importante, alături de educație, pentru întreaga societate.

Festivalul ASTRA Rock este organizat de Asociația Rock Culture și Muzeul ASTRA, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Mai multe informații despre muzeu pot fi accesate la muzeulastra.ro/colectii/muzeul-in-aer-liber.
Pagina oficială de Facebook a festivalului ASTRA Rock - www.facebook.com/astrarock.ro.